Kerst film kijken

Een magische reis door de Kerstfilm wereld: klassiekers, kinderfavorieten en culinaire verleidingen

De feestelijke lichten glinsteren, de geur van dennen vult de lucht en warme chocolademelk staat klaar. Het is die tijd van het jaar waarin we ons laten onderdompelen in de betoverende wereld van kerstfilms. Of je nu geniet van tijd met familie, vrienden of gewoon even tijd voor jezelf wilt nemen, er is niets zoals het bekijken van een hartverwarmende kerstfilm om de geest van het seizoen tot leven te brengen. Laten we samen een reis maken door de klassiekers, kinderfavorieten en onze persoonlijke aanraders, en ontdekken wat te eten terwijl je geniet van deze betoverende films.

De kerstfilm klassiekers

 • A Christmas Carol (1984): Charles Dickens’ onsterfelijke verhaal komt tot leven in deze verfilming met George C. Scott als de humbug-achtige Ebenezer Scrooge. Een verhaal over hebzucht, vergeving en de kracht van verandering.
 • It’s a Wonderful Life (1946): Deze tijdloze film, geregisseerd door Frank Capra, vertelt het verhaal van George Bailey, die ontdekt wat het leven zou zijn geweest als hij nooit had bestaan. Een ontroerend verhaal dat de waarde van vriendelijkheid en compassie benadrukt.
 • Home Alone (1990): Een komische klassieker die ons de avonturen van de jonge Kevin McCallister laat zien wanneer hij per ongeluk wordt achtergelaten tijdens de kerstvakantie. Een mix van hilariteit en ontroering.

De beste kerstfilms voor kleine kinderen

 • The Polar Express (2004): Gebaseerd op het boek van Chris Van Allsburg, neemt The Polar Express kijkers mee op een magische treinreis naar de Noordpool. Een visueel verbluffend avontuur dat de ware geest van kerst viert.
 • Elf (2003): Will Ferrell schittert als Buddy, een mens die per ongeluk in de werkplaats van de kerstman terechtkomt. Een grappig en hartverwarmend verhaal dat de kinderlijke verwondering van kerst benadrukt.
 • Frozen (2013): Hoewel niet strikt een kerstfilm, heeft Frozen een winterse sfeer en een krachtige boodschap over liefde en zusterschap. Perfect voor een gezellige kerstavond.

Just because you can’t see something, doesn’t mean it doesn’t excist

The santa clause

Onze persoonlijke aanraders

 • Love Actually (2003): Een romantische komedie die verschillende verhaallijnen volgt tijdens de feestdagen in Londen. Een film die liefde, vriendschap en de complexiteit van relaties viert.
 • The Holiday (2006): Twee vrouwen, gespeeld door Cameron Diaz en Kate Winslet, ruilen van huis voor de feestdagen en vinden meer dan ze hadden verwacht. Een charmante film die de magie van onverwachte ontmoetingen verkent.
 • Die Hard (1988): Voor wie op zoek is naar een iets andere kerstfilm, biedt Die Hard actie, spanning en de onverschrokken Bruce Willis als NYPD-agent John McClane die Kerstmis probeert te redden.

Wat te eten (snoepen) tijdens de kerstfilm

Nu je de perfecte film hebt gekozen, is het tijd om te beslissen wat te eten. Hier zijn enkele culinaire verleidingen die je kijkervaring zullen versterken:

 • Peperkoekkoekjes: Kies voor traditionele peperkoek mannetjes of ga creatief aan de slag met koekjesvormen die passen bij je favoriete kerstfilmthema.
 • Warme chocolademelk met slagroom: Klassiek, maar onmisbaar. Voeg een scheutje vanille-extract toe voor een extra feestelijke touch. Filmavondje voor volwassen dan is een scheutje donkere rum ook
 • Kerstkransjes: Deze klassieke traktatie voegt niet alleen een feestelijke sfeer toe, maar is ook heerlijk knapperig en zoet.

Of je nu kiest voor de tijdloze klassiekers, de betoverende kinderfilms of onze persoonlijke aanraders, kerstfilms hebben de kracht om ons te verenigen, te inspireren en ons eraan te herinneren wat er echt toe doet in deze feestelijke periode. Dus, maak jezelf comfortabel, pak wat lekkers, en laat de magie van de kerstfilm je hart verwarmen deze feestdagen. Geniet van het seizoen en laat de vreugde van het witte doek je in een wereld van verwondering voeren.

Nog niet uitgelezen? Lees dan meer over entertainment, health, fashion & travel op kwfc.be

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *