curly girl methode

De Curly Girl Methode voor beginners

Heb je van nature krullend haar en worstel je met het vinden van de juiste verzorgingsroutine? Of ben je gewoon nieuwsgierig naar hoe je jouw krullen het beste kunt verzorgen volgens de Curly Girl Methode? Dan ben je hier aan het juiste adres! In deze uitgebreide gids zullen we alles bespreken wat je moet weten over de Curly Girl Methode, van de basisprincipes tot het ideale stappenplan en de beste producten voor krullend haar.

Wat is de Curly Girl Methode?

De Curly Girl Methode, bedacht door haarstylist Lorraine Massey, is een haarverzorgingsroutine speciaal ontworpen voor mensen met natuurlijk krullend haar. Het doel van deze methode is om je krullen te omarmen en ze te laten stralen door het vermijden van schadelijke ingrediënten en het gebruik van hydraterende producten die de natuurlijke textuur van je haar verbeteren.

Curly Girl Methode stappenplan

Ben jij een curly girl methode beginner dan hebben wij voor je het handige Curly Girl Methode stappenplan. (uiteraard ook geschikt voor Curly Boys) Om jouw haarverzorging ritueel Curly Girl proof te maken.

Stap 1: Begrijp je krultype

Voordat je begint met de Curly Girl Methode, is het belangrijk om te weten welk krultype je hebt. Krullend haar varieert van losse golven tot strakke krullen, en elk krultype heeft zijn eigen behoeften als het gaat om verzorging. Er zijn verschillende systemen om krultypes te classificeren, zoals de Andre Walker-haartypes of het haartype-systeem van Lorraine Massey. Door je krultype te begrijpen, kun je de juiste producten en technieken kiezen die het beste bij jouw haar passen.

Hier is een tabel met de verschillende krultypes volgens het haartype-systeem van Lorraine Massey:

Type 2ALosse golven die bijna recht zijn.
Type 2BGolvend haar met een duidelijke S-vorm.
Type 2CDikke golven of lichte krullen.
Type 3AGedefinieerde krullen met een grote diameter.
Type 3BStrakkere krullen met een kleinere diameter.
Type 3CStrakke krullen of kroeshaar.
Type 4AKinky krullen met een duidelijke S-vorm.
Type 4BKroeshaar met een zigzagpatroon.
Type 4CDichtgekrompen kroeshaar zonder duidelijk patroon.

Het identificeren van je krultype kan je helpen bij het begrijpen van de behoeften van je haar en het selecteren van de juiste producten, kapsel en technieken voor jouw specifieke krulpatroon.

Stap 2: De basisprincipes van de Curly Girl Methode

De Curly Girl Methode draait om het vermijden van schadelijke ingrediënten, zoals sulfaten, siliconen, parabenen en uitdrogende alcoholen, die vaak te vinden zijn in conventionele haarproducten. Deze ingrediënten kunnen krullend haar uitdrogen, pluizig maken en de natuurlijke krulpatronen verstoren. In plaats daarvan richt de Curly Girl Methode zich op het gebruik van milde, sulfaatvrije reinigers, hydraterende conditioners en stylingsproducten die de krullen definiëren en hydrateren.

Stap 3: Het verzorg stappenplan van de Curly Girl Methode

Reinigen

  • Stap over op een sulfaatvrije shampoo of gebruik een milde reinigende conditioner om je haar voorzichtig te reinigen zonder de natuurlijke oliën te strippen.

Conditioneren

  • Gebruik een hydraterende conditioner of een diepe conditioner om je krullen te voeden en te hydrateren. Laat de conditioner enkele minuten in je haar zitten en gebruik eventueel een brede kam of je vingers om klitten te ontwarren.

Stylen

  • Breng stylingsproducten aan op nat of vochtig haar om je krullen te definiëren en te verzorgen. Dit kunnen gels, crèmes, mousses of oliën zijn, afhankelijk van je haartype en voorkeur.

Drogen

  • Laat je haar aan de lucht drogen of gebruik een diffuser op een lage warmte-instelling om je krullen voorzichtig te drogen. Vermijd het gebruik van een handdoek om wrijving en pluizen te voorkomen.

Stap 4: De beste Curly Girl Methode producten

Het vinden van de juiste producten is essentieel voor het succes van de Curly Girl Methode. Hier zijn enkele populaire Curly Girl methoden producten die geliefd zijn bij krullende meiden en jongens:

  • Shampoos: SheaMoisture Coconut & Hibiscus Curl & Shine Shampoo, DevaCurl No-Poo Original Zero Lather Conditioning Cleanser
  • Conditioners: As I Am Coconut CoWash Cleansing Conditioner, Maui Moisture Curl Quench + Coconut Oil Conditioner
  • Stylingsproducten: Eco Styler Olive Oil Styling Gel, Cantu Shea Butter Moisturizing Curl Activator Cream
  • Diepe conditioners: Mielle Organics Babassu Oil Mint Deep Conditioner, Camille Rose Naturals Algae Renew Deep Conditioner

Stap 5: Geduld en doorzettingsvermogen

Het belangrijkste advies voor beginners in de Curly Girl Methode is geduld hebben. Het kan even duren voordat je de juiste producten en technieken hebt gevonden die voor jouw krullen werken. Geef niet op als je niet meteen de gewenste resultaten ziet. Experimenteer met verschillende producten en technieken, en geef je krullen de tijd om te herstellen van eventuele schade veroorzaakt door jarenlang verkeerd gebruik van haarproducten. Zelf shampoo maken kan een handig manier zijn om de ideale samenstelling voor jouw haar te ontdekken.

Met de juiste kennis, toewijding en de Curly Girl Methode kun je jouw krullen transformeren en ze laten stralen als nooit tevoren. Dus ga aan de slag en omarm je natuurlijke krullen met trots! Lees meer op KWFC.Be

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *